Трявна лого

Годините нямат значение: Как двама влюбени чужденци избраха да живеят у нас?

06-10-2022

 

Габриела Андреева

 

Съдбата ги среща в автобус, а любовта не закъснява

 

Двама чужденци избират да живеят в България и да развиват бизнес в Трявна. Животът ги среща, когато той е на 30, а тя на 50. Съдбата преплита пътищата им в автобус, пътуващ към столицата на Обединеното кралство.

 

„Никой от нас никога не беше пътувал с автобус до Лондон. Беше чист късмет, оказахме се седнали един до друг иговорихме много. По-късно излязохме и на кафе, но всичко започна там“ разказва Санди Удин. 

 

„Поканих я на кафе и едно кафе се превърна във вече 20 години съвместен живот“ спомня си Ръсел. 

 

„Аз четох книга, в която пишеше „Кажи да на вселената“ и си помислих „кажи да, приеми това кафе“ И ето как това промени живота ми“ обясни Санди. 

 

„Автобусът беше момент, преобръщаш живота“ казва мъжът.

 

„Ние имаме огромна разлика в годините, но това никога не ни е пречело. Не знам как другите хора го виждат, но ние не обръщаме внимание на това. Годините са само цифра в главите ни, зависи как живееш. А и ние имаме много общи неща“ обясни Санди.  49-годишнят Ръсел е роден в Бангладеш, но 25 години от живота си прекарва в Есекс, Англия, където работи като шеф готвач. Неговата съпруга е от Великобритания, но дълги години живее в Австралия. След смяната на различни държави и континенти преди близо 3 години двамата решават да се преместят в България за постоянно. Заживяват в Димиевци, китно планинско село в близост до Трявна, където отварят автентичен индийски ресторант.

 

„Дойдохме в България за първи път още през 2016 г. Търсехме място за живеене и за бизнес и открихме Трявна. Сега сме тук“ разказа Ръсел.

 

„Ние живеем на много красиво място, точно срещу планините и е много, много спокойно“ казва Санди. 

 

Според Ръсел е успешно в малко градче в България да имаш индийски ресторант. 

 

„Ние имаме тази увереност, аз имам опит и експертиза, моята жена също помага за бизнеса. Тя обича хората. Тя се грижи за преживяванията на клиентите, а аз   залагам на моите умения. Сигурен съм, че ако хората опитат нашата храна и я харесат, те ще се върнат отново“ обясни мъжът. 

 

„Ние сме готови да се борим каквото и да се случи. Ще направим всичко необходимо нещата да заработят. Ние получаваме голяма помощ и подкрепа от наши приятели българи. Това, което можем да направим, е да не спираме да опитваме да правим нещата по най-добрия начин“ казва Санди.  

  

Решението си да дойдат в България семейство Удин определя като правилно.

 

„Бяхме положително настроение за преместването си тук и все още сме така. Наслаждаваме се на всеки момент“ казва Ръсел. 

 

„Защото държавата, ти трябва да я прегърнеш, да приемеш мястото, където живееш, традициите, храната, хората, културата. Ти не можеш да я сравняваш с другите държави. Ако го правиш, просто не се получава“ обясни Санди. 

 

И така без да планират, двамата живеят ден за ден, наслаждавайки се красотата около себе си и на всеки миг заедно.

 

Повече по темата както и интервю със Санди и Ръсел можете да намерите в bTV новините.

 

Източник и снимки: bTV