Трявна лого

За децата

Децата ни тук са като цветна полянка, която цъфти през всички сезони. Пораснат ли едни, току се показват други босоноги щурачета. Карат велосипеди, играят дама, скачат като луди върху надуваеми замъци, люлеят се с все сила по люлките, за ужас на своите майки, или пък ловят риба със запретнати крачоли. Децата тук има къде да се забавляват. В двата парка, сред добре поддържани поляни, детските площадки са истински магнити за малчуганите. Люлки, пързалки, катерушки открадват време за техните родители, докато върху лицата на децата греят усмивки. Можете също и семейно да се пробвате да покарате рикша. Е, тук вече наистина настава голям смях, докато се улучи правилната посока на управление – такава, щото да не пострада случайно някой говорещ по телефона пешеходец. На Божковската поляна пък можете да пускате хвърчила или да играете федербал. Място има достатъчно.

Можете да отидете в Балкана, да събирате шишарки, билки или просто да оставите децата да се изцапат и да побягат на воля.

Eдно от най-хубавите неща в Трявна е чистият въздух. Затова и градът ни е предпочитано място за долекуване на деца с белодробни проблеми. В детския Санаториум, построен през 1938 г., по волята на царица Йоанна, екипът от лекари до днес среща благодарните погледи на родителите.

Защото... децата трябва да имат детство!