Трявна лого

Представяне на тревненката Калина Тачева и новата ѝ книга "Завръщане от сенките"

22-07-2022

 

Не забравяйте: днес, в 18ч, в сенчестия двор на старото тревненско Школо, ще си говорим за буквите и книгите; за мистериите и логиката; за света (вчера, днес и утре) и за още много неща....

 

Освен "Завръщане от сенките", Калина Тачева ще представи и първата си книга "Двойна реалност".

 

Заповядайте!

 

Калина Тачева е магистър Масови комуникации и Връзки с обществеността, като винаги е имала страст към писането и художествената литература. През 2020 година тя издаде първия си роман – „Двойна реалност“, който постави началото на писателската ѝ дейност в криминалния жанр. Книгата проследява разследването и залавянето на опасна престъпна организация, занимаваща се със секс трафик на територията на Лос Анджелис. Макар и историята да не е по действителен случай, тя обръща внимание на реално съществуващи проблеми от днешното общество.
Във втория роман „Сенки от миналото“, историята на българската героиня от романа „Двойна реалност“, вече под името Августина Уилямс, продължава. Писателката и бивш профайлър се връща в страната си след шест години отсъствие. Убиец от миналото ѝ се завръща и се проявява отново, а тя е решена този път да го разкрие и да постави край на престъпленията. Преди всичко, обаче, трябва да се изправи срещу сенките в самата себе си.

 

Специализиран Музей Трявна