Трявна лого

Стара Загора, Карлово и Трявна грабнаха отличието в “Туризъм и култура”

16-10-2021

 

Стара Загора, Карлово и Трявна грабнаха отличието в категорията “Туризъм и култура” в деветото издание на конкурса “Кмет на годината”. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров взе наградата за голяма община, на Карлово – д-р Емил Кабаиванов за средна община, а за малка община призът отиде при Силвия Кръстева, – управникът на Трявна.

 

Наградата връчи Стоян Сталев от “Геотехмин”.

В този период много хора осъзнаха значението на природата, че трябва да живеем близо до природата и по-далече от многолюдните градове. България е една страна с изключителна природа, и то във вътрешността на страната. Сигурен съм, че държавата и ЕС трябва да обърнат по-голямо внимание на инфраструктурата за туризма. Има нужда от инвестиране в достъпността. Всички градове, които са отличени, са близо до Стара планина. Група “Геотехмин” работи и от двете страни на Стара планина”, коментира Стоян Сталев.

 

Кметът на Трявна Силвия Кръстева:

За мен е изключително удоволствие да получа тази награда, защото тя принадлежи на община Трявна и всички тревненци. Хората са нашият двигател, за да се движим в правилната посока. Благодаря на Кмета.bg, че търсят добрите практики и ги споделят. Благодаря на всички, които пазят духа на нашия град. Оттук ние можем да развиваме туризма. Добре дошли в нашия град, градът на баща и син Славейкови”, посочи кметът на Трявна Силвия Кръстева, победител в категорията при малките общини.

 

От името на община Карлово:

Това е награда за всички карловци и за екипа на общинската администрация. Надявам се Карлово да продължи да се развива като известна туристическа дестинация”, заяви Йордан Халаджов – директор дирекция “Специализирана администрация”, от името на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, победител в категорията при средните общини.

 

От името на община Стара Загора:

Искам първо да благодаря на организаторите. Кметовете в общините имат нужда от подкрепа, и то да я чувстват постоянно. Благодаря на всички , които са гласували, и на екипа на общината, защото един човек не може да направи нищо сам. Културата и туризмът са двата сектора, които най-силно усетиха тежестта на пандемията. Община Стара Загора още не може да си върне нивата от нощувки, които постигаше през 2019 г. Когато сме далече от морето и нямаме ски писти, можем да развиваме събитийния туризъм”, каза зам.-кметът на Стара Загора Милена Желева, представител на общината, победител в категорията сред големите общини.

 

“Кмет на годината” 2021 се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Източник: kmeta.bg