Трявна лого

Разходете се виртуално до снежна Трявна и галерия "Гъбенски", разгледайте изложбата на „Сидония Атанасова – гравюра на дърво“

27-03-2020

По покана на НДФ „13 века България“ Художествена галерия "Илия Бешков" - Плевен, представя в Галерия „Гъбенски“ изложба от колекцията си посветена на голямата българска графичка Сидония Атанасова.

 

Експозицията включва 51 гравюри на дърво, които проследяват творческия път на авторката. Ученичка на майстора на графичното изкуство проф. Васил Захариев, Сидония Атанасова успява да изгради в рамките на класическите графични похвати индивидуален пластичен изказ. Темите в творчеството й са свързани с българската история и любимия Плевен – града, с който е обвързан нейния житейски и художествен път.

 

Централният офис на Националният дарителски фонд „13 века България“, както и регионалните ни центрове са затворени за посетители от 16 март 2020 за неопределено време. Във връзка с въведеното в страната извънредно положение и на основание Заповед №РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването г-н Кирил Ананиев.

 

Можете да се свържете с нас на имейл адрес: info@fund13veka.bg, както и на служебните имейли и мобилни телефони, обявени в сайта ни:
https://fund13veka.bg/

 

 

Екипът на Фонда желае на всички да са здрави!