Трявна лого

Възрожденски уроци с Вера Бонева

05-01-2021

 

С навлизането в новата 2021 година поставям начало на серия от общодостъпни сказки по история и културно наследство, обединени под заглавието "Възрожденски уроци". В наченалата ера на доброволчеството и добротворството мисля, че бих могла да дарявам това, в което се чувствам най-сигурна - знания, обединени в повече или по-малко системна форма; разбира се, само в обхвата на компетенциите ми и в тематичните полета на моите академичните интереси.

 

Сказките ще провеждам през платформата Zoom, където в хода на дистанционното обучение създадох своя виртуална аудитория. Платформата позволява пряка връзка с посетителите на събитието в реално време, задаване на въпроси и свободна дискусия между участниците в конкретната сесия. Единственото условие за участие в тематичните беседи е наличието на инсталирана безплатна част на платформата Zoom и отварянето на линка към лекцията в началния час на събитието.

 

По принцип предвиждам сказките да са през сряда - от 18 до 19 часа, като темата със съответна анотация и линк за достъп, ще предоставям седмица по-рано. Целта ми е не само да популяризирам фактите и идеите, с които работя, но и да споделя част от специфичните технолигии и "занаятчийски" похвати в работата на професионалния учен в областта на хуманитарните и обществените науки. Възможно е част от темите на пръв поглед да изглеждат твърде конкретни, но това само е сигнал, че няма да бягаме от важните детайли, които в много от случаите са ключова опора за мислене в широки хоризонти.

 

Ще се радвам на виртуална среща с всеки, интересуващ се от конкретната тема или от по-общите аспекти на моите професионални занимания. С оглед уважение към конституционните права на всеки участник, бих искала да декларирам, че ще записвам сказките и последващите ги дискусии, за да ги предоставя за свободно ползване от повече потребители - студенти, учители, ученици, краеведи и други любители на историята и културното наследство.

 

Благодаря ви за интереса към моите постове тук, за свежите и светли новогодишни пожелания, за въпросите и отговорите, които постоянно си обменяме и ще си обменяме във виртуалното и в реалното пространство; а скоро и във формáта "Възрожденски уроци".

 

Вера Бонева

Снимката на афиша е от вътрешния двор на Славейковото школо в Трявна и ми е любезно предоставена от колегите от Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство.Новини

Конкурс „Светлината на Великден“

Организиран от ПГИ "Рачо Стоянов"

Повече

Отвориха офертите за проектиране и строителство на тунела под Шипка

Отворени са ценовите оферти в тръжната процедура

Повече

Златко Паунов – уникална личност с висока ерудиция и изключителен дух

Честит рожден ден на скулптора Златко Паунов!

Повече

Национален конкурс за детска рисунка на тема „Гергьовден”

Обява

Повече

Планови прекъсвания на електрозахранването през април

От 05.04.2021 г. до 23.04.2021 г. в периода 08:30 ч. до 16:30 ч.

Повече

Открита процедура за подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Мярка 7.2. „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“

Повече

Открита процедура за подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

По мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура”

Повече

Открита процедура за подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Осигуряване на достъп до качествено образование в малките населени места и в трудно достъпните райони в общините Дряново и Трявна

Повече

Всички новини

Пълен списък на публикуваните новини

Към новините

Още новини, както и решенията на Общински съвет Трявна можете да намерите в портала на Трявна

https://www.gotryavna.bg

Към портала