Трявна лого

Присъдата срещу братя-бракониери остава в сила

04-05-2018

Двама братя от Старозагорско, които бяха осъдени за убийството на сърна в Тревненско, не приеха наказанията си и внесоха искане да бъдат оправдани напълно. Макар че по случая се произнесоха две съдилища – Районният и Окръжният в Габрово, три години се обсъждаха експертизи, текоха обжалвания, връщаха се за нови разглеждания и т. н., братята настояват да бъдат оправдани. 

За целта внесоха искане за възобновяване на делото от великотърновския Апелативен съд. Решението му излезе три години след престъпното деяние в Тревненския балкан. „Оставя без уважение“, написа търновският съд срещу искането на двамата братя бракониери и го отхвърли.

Присъдите срещу братята са условни, оръжията им конфискувани, наложени са им временни забрани за лов и глоби в полза на държавата. Престъплението им е извършено в нощта на 25 срещу 26 април 2015 година. Братята са заловени, докато пътуват от село Радевци към село Ножери. Двамата дори правят опит за бягство, но са заловени с оръжие, убита сърна и откарани в полицията. 

 

Източник: dariknews.bg