Трявна лого

Областният управител популяризира системата на НЗОК за персонален код за достъп до електронно досие

06-10-2017

 

Областният управител Невена Петкова получи днес своя уникален персонален код за достъп до електронното си досие в НЗОК от директора на Районната здравноосигурителна каса Захари Дошков. Той обясни какво представлява това досие и какви са предимствата гражданите да имат електронен достъп до своя здравен статус. Дошков подчерта, че процедурата е напълно безплатна и отнема само няколко минути. 


След като получи своя уникален код Невена Петкова на практика проследи в системата отразеното в медицинското си досие и сподели, че това е добра възможност за хората освен да следят здравословното си състояние и да осъществяват контрол. Това коментира и директорът на здравната каса в Габрово и допълни, че направеното  е една от първите стъпки към електронното здравеопазване макар и да има още много какво да се случи  в това направление.

 

„Електронните услуги, които се въвеждат целят единствено улеснение на гражданите и пестене на тяхното време.  Достъпът, който ни предоставя този уникален персонален код освен, че ни дава пълна информация показва и отношението ни към собственото ни здраве.“ – каза областният управител Невена Петкова и призова всички служители в Областна администрация, териториални структури, граждани да отделят няколко минути от своето време и да се възползват от предоставеното им възможност.

 

Код за достъп до системата може да получи всеки след предоставяне на документ за самоличност на място в РЗОК Габрово, или нейните общински офиси в градовете – Севлиево, Дряново и Трявна.

 

Източник: dariknews.bg