Трявна лого

Работниците и служителите на Емко отново на протест в София

30-09-2017

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

За пореден път Ние работниците и служителите от „ЕМКО"ООД излизаме на протест! Не желаем да го правим – искаме да работим честно и почтено, както сме го правили досега. Нямаме политически амбиции и противно на думите на министъра на икономиката не се „разхождаме" пред Народното събрание, защото много ни се иска да сме в него! Искаме да живеем и работим в малките си градове и спокойно да отглеждаме децата си! Благодарим на представителите на различни политически партии, които ни подкрепят. Вярваме, че ни подкрепят не като политици, а като български граждани, каквито всички сме. Обидени сме, че не получаваме тази подкрепа от управляващите!

 

Протестираме против грубото погазване на Конституцията на Република България; против противопоставянето на частни и държавни дружества; против разрушаване на колегиалните отношения между тези дружества!

 

Категорично настояваме всички неправомерно прекратени от Министъра на икономиката и неговите чиновници  договори за доставка на продукция да се върнат на „Емко" ООД.

 

Обявяваме се категорично против използването на всяка една проверяваща българска институция за целта да бъдем квалифицирани като „нарушители", а ръководителите ни като „престъпници"; против започналите нарочни проверки на наши подизпълнители и контрагенти, целящи унищожението на всеки, който работи с нас!

 

Не приемаме опита на „министъра на икономиката" на България да настрои нас, работниците и служителите на „ЕМКО" ООД срещу нашите ръководители!

 

Не сме съгласни с масовите уволнения и заплахи за уволнения на държавни служители, които отказват да участват в схемата по нашето погубване!

 

Протестираме и се борим против опита нашето дружество и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни конфискувана!

 

Настояваме за запазване на имиджа на Република България на външнотърговските пазари и считаме, че имаме огромен принос за доброто име на страната ни в сферата на специалната продукция!

 

Своят протест и искания ще заявим за пореден път на 2 октомври 2017 г., от 14:00 до 20:00 часа, на площада пред зала „Света София" (бивш Партиен дом).

 

Призоваваме всички наши колеги, подизпълнители, контрагенти и всички български граждани, които считат, че исканията ни са справедливи, да ни подкрепят!

 

Нека покажем, че „Цялата държавна власт произтича от народа"!

  

Ръководител Инициативна група на работници и служители

на „ЕМКО" ООД

Димитрина Маркова

 

Снимка: Димитър Сотиров, архив