Трявна лого

Борисов нареди ускоряване на проверките в "Емко"

21-09-2017

 

МВР максимално да съкрати срока за извършване на проверките за противопожарна безопасност на площадките на военния завод "Емко", нареди премиерът Бойко Борисов по време на правителството заседание в четвъртък. "Службите "КОС“ да направят всички проверки, които се правят, и до 6 октомври, ако са отразени съответно, хората там и работниците да знаят, че ще им се върне лицензът. Така че, до 6 октомври да направят всичко възможно, там някъде – 5, 6, 7 октомври, тази тема да приключи, сиреч да си изпълнят всички указания на служба "КОС“, обръща се Борисов към икономическия министър Емил Караниколов.

 

Премиерът уточнява също така, че по всички военни заводи и складове текат проверки, така че атаката не била насочена към "Емко" - "но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът."

 

"Това трябва да бъде, като стигне до хората", посочва министър-председателят. "Вчера на брифинга, който имах, точно това ги помолих абсолютно всички - да отстранят нередностите. Целият Междуведомствен съвет е поел този ангажимент", отвръща Караниколов. Той обяснява, че на 25 септември ще има извънредно заседание на Междуведомствения съвет за контрол върху оръжейната търговия.

 

Източник: mediapool.bg