Трявна лого

Пътен инцидент затвори пътя Габрово-Трявна за повече от 2 часа

03-09-2017

 

Днес в 10:00 часа възникна пътен инцидент, при който спускащ се към Габрово велосипедист не успява да вземе остър завой и се блъска в движеща се в лентата за обратно движение лека кола. След удара в колата велосипедистът пада на пътното платно и си наранява главата.

 

Ситуацията се развива на първия остър десен завой след с. Торбалъжите в посока Габрово. Две момчета с велосипеди слизат към Габрово. В завоя първото от тях, вероятно стреснато от вида на идващата насреща кола (въпреки, че тя се движи в своята лента за движение), губи контрол над велосипеда и се блъска странично в колата. Второто момче веднага търси помощ на тел. 112, като се опитва да подаде точното място на инцидента. За съжаление се налагат още 2 разговора с Център за обслужване на спешни повиквания, тъй като от там нямат информация по пътя Трявна-Габрово да има Сечен камък и не мога да уточнят към кой център за Спешна помощ да насочат случая. Това води до идването на линейка от Трявна  40 мин. след подадения сигнал и 5 мин. след идването от Габрово на автомобил на МВР. След преглед на място нараненото момче е откарано в болницата в Габрово.

 

Затварянето на пътя бе породено от изискванията на закона след инцидент, при който има средна телесна повреда  оглед на мястото на инцидента да бъде извършен от специализиран екип на МВР. Оказа се, че в почивния ден не е лесно да бъде събран такъв екип, а на екипа от МВР на място не бе дадено разрешение да започне пропускането на автомобилите преди огледа. И от двете страни се образуваха дъги опашки от автомобили и най-нетърпеливите шофьори започнаха да се връщат обратно и да търсят заобиколен път (Жълтеш-Борики-Донино-Царева ливада-Трявна) за да стигнат по-бързо.

 

По думите на второто момче момчето претърпяло инцидент не е губило съзнание и се е оплаквало от болки в гърба, но при полевия преглед не са открити други наранявания, освен раната на главата. От екипа на връщаща се от Габрово линейка също казаха, че не е губило съзнание, но е оставено за наблюдение в болницата в Габрово и нямат повече информация по въпроса.