Трявна лого

Ограничават движението през прохода Шипка в събота за честването на Шипченската епопея

23-08-2017

 

Във връзка с честването на 140-годишнината от Шипченската епопея в събота - 26 август ще бъде ограничено движението по път I-5 Габрово (E-85) - Шипка-Казанлък, информираха от АПИ. Ограниченията ще са в сила от 9:00 ч. до 22:00 ч. Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката:

 

- за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

 

- за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

 

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно. В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).

 

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища, припомнят от АПИ. 

 

Източник: dariknews.bg