Трявна лого

Караниколов: Заставаме на страната на работниците от ЕМКО, няма да останат без работа

21-08-2017

 

Лицензът на оръжейния завод ЕМКО в Трявна ще бъде възстановен веднага след като бъдат отстранени установените от междуведомствения съвет нарушения в предприятието. Това съобщи на специално свикано по случая пресконференция министърът на икономиката Емил Караниколов и категорично заяви, че държавата застава зад работниците.

 

„Производството в дружеството не е спирало и то ще продължи да работи, заяви министърът на икономиката, цитиран", от БНР.

 

„Отнемането на лиценза за търговия е за шест месеца до отстраняването на допуснатите сериозни нарушения, които имат отношение към сигурността на работниците и жителите на града, а именно в складовете на ЕМКО се съхраняват боеприпаси и вещества, които по закон не трябва да са на едно място. На двора на производствената площадка се намират боеприпаси, което също се забранява от закона. Има и установени нарушения на противопожарната безопасност, посочи министърът.

 

Затова на ръководството е възложено да отстрани незабавно нарушенията в срок от шест месеца. Тогава ще бъде възстановен и лицензът за търговия. Според закона, лицензът за производство не може да се пипа", уточни министър Емил Караниколов и посочи, че през последния месец, странно, според него, се нагнетява напрежение във военно-промишления комплекс.

 

 

Източник: www.cross.bg