Трявна лого

Арт инсталация „140 години Шипченска епопея“ през август на Шипка

26-07-2017

 

Арт инсталация във връзка с честването на 140 годишнина от „Шипченска епопея“ през 2017 г. ще бъде изградена на Шипка. Инициатор е Център за неформално образование и културна дейност АЛОС.

 

Създаването на художествената инсталация ще се извърши в уъркшоп с ученици от Национална гимназия за приложни изкустваТревненска школа“ – гр. Трявна (НГПИ „Тревнeнска школа“) и Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък (НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ гр. Казанлък). Това ще се случи в продължение на 2 дни: 26–27 август 2017 г., съобщават от АЛОС.

 

Уъркшопът, ръководен от екип на Център АЛОС, е в рамките на Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“. Участниците ще се запознаят с основни принципи на художествени намеси в пространството, чрез изграждане на художествени конструкции и инсталация съобразени със спецификата на средата. Творческият процес през двата дни ще се проведе на открито, за да може да бъде наблюдаван от посетителите.

 

Източник: gabrovodaily.info