Трявна лого

Младежи разбиват гаражи в Трявна, крадат автомобил

07-07-2017

 

Около 04:00 ч., вчера, в РУ-Трявна е получен сигнал от гражданин, че на ул. "Захари Петров" двама непознати взломили вратите на 2 гаража, влезли за кратко в помещенията и след това се оттеглили с лек автомобил „Опел“.


Предприети били незабавни издирвателни и заградителни действия и малко по-късно, в района на ул. Христо Ботев, полицейските служители установили и спрели автомобила. В него пътували двама 18-годишни младежи, водачът – от Плачковци, спътникът му – от Трявна. При последвалата проверка в автомобила са намерени и иззети текстилни ръкавици и маска за глава, ножовка, клещи и други инструменти.

В хода на работата по изясняване на случая е установено, че същата нощ двамата са разбили вратите и са проникнали в общо 4 гаражни помещения в Трявна. На местопроизшествията са извършени огледи. По случая е образувано досъдебно производство. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Привлечени са в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 195 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

 

Източник: dariknews.bg