Трявна лого

Във Велико Търново спешно търсят кръв за тежко ранено семейство от Трявна

12-05-2017

© btvnovinite.bg

 

Досега в болницата във Велико Търново кръв са поискали да дарят 10 души, но са допуснати петима.

 

Видео

 

37-годишен мъж, 14-годишният му син и 59-годишната му майка, които бяха ранени в катастрофа, се нуждаят спешно от кръв.


Тримата са настанени в много тежко състояние в болницата във Велико Търново. Близките им призовават всички, които могат и желаят да помогнат.


Необходима е кръв от кръвна група 0 с отрицателен резус фактор. Желаещите могат да дарят във всички кръвни центрове в страната, като посочат едно от имената на ранените:

Ивелин Антонов Арабаджиев
Дилян Ивелинов Арабаджиев
Янка Иванова Августинова


Кръв може да дари всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания е не по-малък от два месеца.


Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване в България, са стерилни и за еднократна употреба.


Катастрофата стана в неделя около 14.30 ч. на пътя между селата Павел и Страхилово, Община Полски Тръмбеш.


Лек автомобил "Ауди", управляван от 33-годишен мъж от Свищов, е навлязъл в насрещната лента и се е ударил челно в лекия автомобил "Ланчия", управляван от 37-годишния Ивелин Арабаджиев от Трявна. При удара на място загиват водачът на аудито и 80-годишна пътничка от село Ореш, пътувала в ланчията.


Ивелин Арабаджиев, 34-годишната му съпруга Полина, 14-годишният им син Дилян и 59-годишната майка на Ивелин - Янка са тежко ранени. За живота на Ивелин, Полина и Дилян има опасност.


На двамата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване, съобщават от полицията във Велико Търново.


По случая е започнато досъдебно производство.

 

Източник: www.segabg.com