Трявна лого

Кой изработи боксьорския халат на Кубрат Пулев?

03-05-2017

Вчера екип на БНТ посети Райна Ганчева в ателието ѝ на старинната улица. Публикуваме цялото интервю, а по-долу ще намерите линк към видеото от предаването Денят започва излъчено тази сутрин по БНТ

 

За да придаде напълно автентичен вид на бродерията по халата, майсторката вмъква и допълнителни златисти ленти и нишки, с които изписва и фамилията на българския боксьор.

 

Райна Ганчева - дизайнер на български народни носии - Трявна: „Просто взех една шевица, която исках да има някакви по геометрични форми като за мъж. Исках да бъде нещо така по-насечено, те са едни форми, които в квадрат се вместват!"

 

Изработването на боксьорското наметало отнема на Райна близо десет дни. Заради грип и висока температура, обаче, жената не успява да види на живо как дизайнерския халат стои на Кубрат Пулев.

 

Райна Ганчева - дизайнер на български народни носии - Трявна: „Изпратих халата по човек и тръпнах до последно, докато Кубрат Пулев ми се обади, за да ми каже, че всъщност всичко е толкова добре с размерите каза все едно, че съм бил при вас. Цялата ми идея беше продиктувана от това този халат да има царствено излъчване. Просто аз си казах това е един българин, който го заслужава!"

 

Днес Райна е горда с поредната победа на българския боксьор. А най-голямото удовлетворение за своя труд, което получава са благодарствените и искрени думи на Кубрат Пулев.

 

Видео

Източник: БНТ