Трявна лого

Първи или втори април в Боженци – един различен ден изпълнен с хармония и естетика

29-03-2017

 

На 1 и 2 април в Старото школо в Боженци „Ornamento“ за първи път ще реализират демонстрация и ще ни направят участници в 150 годишна традиция. Посетителите ще имат възможност да разгледат разнообразието от готови изделия и сами да изпитат собственото си въображение и сръчност. Плочките на „Ornamento“ съчетават богатство от цветове, естествени материали и натурални пигменти.

 

Естети ли сте? Елате и проверете. Майсторите на „Ornamento“ са!

 

Друг интересен участник са майсторите от „Пластик“. Единствените в България изработващи стъклени играчки и украшения за елха. В миналото всички бяха стъклени, но неусетно те бяха изместени от пластмасови серийни изделия. Макар и извън сезона, ще ви покажем майсторството при работата със стъкло и как се случва магията на играчките. Ръчно изработените стъклени фигурки са уникални и носят духа и топлината на новогодишните празници.

 

Сигурни сме, че майсторите от „Пластик“ ще изненадат посетителите с нещата, които ще могат те сами да си изработят.

 

Знаете ли как се правят стъклените играчки? Елате, вижте и си направете сами!

 

Глината „пее“, казва майстор грънчарят Румен Георгиев. Традиционните занаяти тази година ще бъдат представени от грънчаря Румен Георгиев. Той казва за своята работа, че работи с традиционни материали по нетрадиционен начин, търси нови форми и образи на своите творби. Добре изпечената глина пее с ясен глас и има характерен, бистър звук когато чукнем по керамичното изделие. Всички познаваме и използваме готовата керамиката, но колко от нас са сядали на грънчарското колело? Превръщането на парче глина в готово изделие е преживяване за цялото семейство. Преживяване, което създава спомени.

 

Работата на грънчарското колело е подходяща за възрастни и за деца. Повеселете се заедно цялото семейство на 1 и 2 април в Боженци.

 

Що е то съвременно кошничарство с еко материали? Кошничарството е традиционен занаят, чиито изделия са широко използвани в миналото ни. Днес те са рядкост, а занаята умиращ. Ванеса е от младите хора, които преоткриват занаятите. С модерни и еко материали и традиционна техника тя успява да създаде детайли и аксесоари подходящи за всяка жена. Това което прави жилището дом са детайлите. А когато те са изработени от вас домът става ваш.

 

Заповядайте в МАИР „Боженци“. Очакваме Ви!