Трявна лого

Снегопочистваща машина потроши автомобил в Габрово

25-01-2017

© Dariknews.bg

 

Багер на снегопочистваща фирма блъсна временно престояващ на пътното платно, близо до Козирката в Габрово, автомобил. Това се случи към 08:45 часа, а шофьорът на машината продължи да работи, все едно нищо не се е случило. Автомобилът е с увредена задна част и строшено задно стъкло.

 

В момент, когато се извършва разширяване на пътното платно от натрупан сняг, колата беше спряна малко преди пешеходната пътека, която се намира в този район. Оказва се, че точно паркираните на неподходящи места коли са една от големите пречки при разчистването на снега.

 

Дали заради изнервеност от това положение или от недоглеждане, но водачът на багера при заден ход, докато се засилваше да загребе поредната пряспа със сняг, блъсна колата с такава сила, че тя тръгна сама и се наложи набързо притичали хора да я спрат.

 

В това време водачът на багера продължи своята работа. Дори въпросите на шофьора на колата не успяха да го впечатлят особено и да го накарат да спре товаренето на снежни маси.

 

На мястото на инцидента беше и собственикът на снегопочистващата фирма, който сподели, че е трябвало да има предварителна организация от страна на Община и полиция. Оказа се, че указателни табели, че се извършва снегопочистване в този район, също не са поставени.

 

Източник: dariknews.bg