Трявна лого

Те даряват, те спасяват живот!

05-01-2017

 

 

Моята млада приятелка Росица Скендерова беше бременна с втората си рожба. Радост голяма. Всичко се развиваше нормално, до началото на осмия месец, когато тя не усеща плода както досега. В критично състояние постъпва в АГ отделение на Габровската болница. Диагнозата - Прееклампсия. Наблюдаващият и лекар д-р Митев решава да изчака и операцията да е крайна мярка.

 

На дежурство постъпва д-р Ангелов след преглед и анализ на състоянието на Роси той е категоричен. Поема отговорността и решава да се направи секцио. В най-критичния момент той се явява като ангел-спасител.  - Поклон докторе не намирам достатъчно силни думи да изразя благодарността си. Съчетали сте смелост и висок професионализъм.

 

Оперира д-р Митев. Към целия екип благодарност и благослов.

 

Мъничката Матея е изостанала в развитието си, тежи едва 1400 гр. Тя е поета от д-р Малинова завеждащ отделение по неонатология. Детето е в ковьоз на командно дишане. Тук се води героична борба от целия екип да не огасне едва трепкащото пламъче на живота на Матея. Положени с любов и по Божа воля грижите действат - Днес мъничката Матея е вече вкъщи при семейството си.

 

Бог чу молитвити ни.

Искрена благодарност на всички здравни работници помогнали за спасяването на Росица и Рожбата й.

Бъдете благословени!

 

Петя Семерджиева и хористите от храм „Свети Георги“ гр. Трявна

 

 

ЗА ЖЕНИТЕ С АНГЕЛСКИ СЪРЦА

Те са най-обикновени жени потопени в житейския поток на ежедневието, проблемите, децата, внуците. Но всичко това потъва когато прекрачат прага на Неонатологично отделение в Габровската болница, където работят доктори, акушерки,  медицински сестри.

 

Малко знаем за техния медицински труд, защото ние не сме техните пациенти. Техните пациенти са най-малките – нашите деца. А техния труд остава скрит и незапомнен.

 

  Те притежават добродетел, която не съм срещала никъде и в никого. Усещах я в движенията им, в очите, в думите, в гласа им. Дълго се чудех откъде идва и разбрах.......

 

  Това са хората, които стоят на прага на живота и поемат от ръцете на ангелите новия живот  за своята първа глътка въздух. Те са жените, които в много ситуации с притихнало и свито сърце се борят, за да забие сърцето на нашето дете.

 

Зная, че децата ни са дар от Бога.

Зная, че те идват на Земята с чисти ангелоподобни души.

Зная, че децата са тези, които носят светлината, която ни променя да станем по-добри.

 

  А какво остава за тези, които всекиднивно се грижат за тези малки “светини“ – просто придобиват ангелска светлина в сърцата си – това е тази добродетел, която усещах.

Родих своето второ дете преждевременно в 32 гестационна седмица ( в началото на осмия месец) само 1400 гр. без да може да диша самостоятелно.  44 дни нашата малка Матея беше в Неонатологично отделение под грижите, всеотдайността и ангелската светлина от сърцата на:

Д-р Малинова

Д-р Камбурова

Д-р Илиева

Д-р Иванова

Ст.ак. Росица Христова

Ак. Мая Дюкенджиева

Ак. Галина Димитрова

Ак. Марияна Върбанова

Ак. Йонна Димитрова

Ак. Дочка Стефанова

М.с. Снежана Тъмнева

М.с. Йорданка Казанова

М.с. Милена Ставрева

сан. Милка Стефанова

сан. Надежда Косева

сан. Лиляна Илиева

 

 Благодарим ви, че запазихте живота на детето ни Матея и озарихте със светлината на радостта нашия!

  Не на последно място искам да Благодаря на д-р Ангелов за бързата, професионална и обективна преценка на моето състояние и за това, че сме живи аз и моята дъщеря Матея.

Росица Скендерова