Трявна лого

Грипът превзема България

04-01-2017

 

© Medical Xpress

 

Грипът се разпространява във все повече области на България. Вчера грипни епидемии бяха обявени и в Стара Загора, Русе и Монтана. До края на януари заразата ще обхване цялата страна, прогнозира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

 

Заради агресивността на болестта д-р Кунчев препоръча ваканцията на учениците да се удължи до 9 януари и това се предвижда във все повече области. Официално почивните дни за децата са до днес, а на 5 януари те трябва да са в класните стаи. 5 и 6 януари, (четвъртък и петък) обаче, ще бъдат неучебни за малчуганите в Пловдив, Габрово, Севлиево, Велико Търново, Русе, Добрич, Бургас, Варна, Хасково, Харманли, Монтана, Перник, Карлово,   Суворово, Трявна, Рудозем, Дряново, съобщиха от съответните общини.

 

Сняг и "кучи студ" от четвъртък в цялата страна

 

В Стара Загора, Монтана и Русе, където вчера бяха обявени грипни епидемии, също е препоръчано на местните кметове ваканцията да се удължи с два дни, съобщиха от съответните регионални здравни инспекции.

 

Все още не е отменена епидемията в Пловдив, Хасково, Габрово и Перник и се очаква такава да има и в Пазарджик и Благоевград, прогнозира д-р Ангел Кунчев пред "Труд".

 

Източник: dariknews.bg