Трявна лого

Градски първенства по шах

25-12-2017

 

На 23 декември в конферентната зала на Общината се проведоха три турнира по шах, с които шахматната годината бе подобаващо закрита.

 

Трявна бе домакин на Откритото областно индивидуално първенство, в което се включиха 18 състезатели от 5 клуба. Първенството важеше и като 36-то Градско първенство на Трявна. Първи в турнира с 4,5 точки стана най-силният шахматист, Емил Петков, състезател на ШК "Етър", Велико Търново. Втори с 4 точки се нареди нашият състезател от ШК "Трявна-2001" Петър Христов, който за поредна година се окичи с титлата „Градски първенец". Трети в турнира с 4 точки се класира Красимир Гугов от ШК "Орловец 1997", Габрово. Много силно представяне направи местният шахматист Недко Недев, който с 4 точки застана на четвърто място, но взе среброто сред тревненци. С бронза остана Ивайло Белев, който през последните три години се състезава и за немския клуб TSV Fortschritt Mittweida 1949 e.V. Непременно трябва да се отбележи участието на ветерана Пенчо Илиев, който се слави със завидно спортно дълголетие и на 89-годишна възраст продължава да се състезава.

 

Паралелно с основното първенство се проведе детски коледен турнир. В призовата тройка се наредиха все състезатели на габровския шахматен клуб: 1. Мелиса Салим - 5,5 т., Денислав Иванов - 5 т., Яна Блажева - 4 т. За съжаление трябва да отбележим трагичното състояние на детския шах в Трявна, до което отново се стигна поради липсата на сериозна заинтересованост от страна на деца и родители.

 

Третият турнир бе 7-то Открито градско първенство по блиц, в което взеха участие 14 състезатели. Първи с 6,5 точки стана отново Емил Петков, а втори с 6 точки се нареди Борислав Атанасов, председател на ШК "Орловец 1997", Габрово. Третото място, 4,5 точки, бе огромната изненада на турнира. Тревненският шахматист Недко Недев с добра игра и късмет разби наложилата се през последното десетилетие хегемония и стана Градски първенец по блиц на Трявна. Среброто остана за Петър Христов, а Ивайло Белев взе за втори път бронз.

 

ШК "Трявна-2001"Новини

„Цветна градина“

Изложба дървопластика на Антон Георгиев

Повече

Празник на „габровския шоколад”

През почивните дни гостите на Трявна

Повече

Новото пристанище

Театър без диплома при НЧ "Иван Вазов 1904"

Повече

На 22 и 23 септември се ограничава движението през Шипченския проход

За състезанието „Шипка – Дамасцена 2018“

Повече

ІV-ти национален фолклорен фестивал „Надиграване с Балкани”

Покана

Повече

Измамнически обаждания към хотелиери и собственици на къщи за гости

През последните дни на собственици

Повече

Всички новини

Пълен списък на публикуваните новини

Към новините

Още новини, както и решенията на Общински съвет Трявна можете да намерите в портала на Трявна

http://www.gotryavna.bg

Към портала