Трявна лого

Градски първенства по шах

25-12-2017

 

На 23 декември в конферентната зала на Общината се проведоха три турнира по шах, с които шахматната годината бе подобаващо закрита.

 

Трявна бе домакин на Откритото областно индивидуално първенство, в което се включиха 18 състезатели от 5 клуба. Първенството важеше и като 36-то Градско първенство на Трявна. Първи в турнира с 4,5 точки стана най-силният шахматист, Емил Петков, състезател на ШК "Етър", Велико Търново. Втори с 4 точки се нареди нашият състезател от ШК "Трявна-2001" Петър Христов, който за поредна година се окичи с титлата „Градски първенец". Трети в турнира с 4 точки се класира Красимир Гугов от ШК "Орловец 1997", Габрово. Много силно представяне направи местният шахматист Недко Недев, който с 4 точки застана на четвърто място, но взе среброто сред тревненци. С бронза остана Ивайло Белев, който през последните три години се състезава и за немския клуб TSV Fortschritt Mittweida 1949 e.V. Непременно трябва да се отбележи участието на ветерана Пенчо Илиев, който се слави със завидно спортно дълголетие и на 89-годишна възраст продължава да се състезава.

 

Паралелно с основното първенство се проведе детски коледен турнир. В призовата тройка се наредиха все състезатели на габровския шахматен клуб: 1. Мелиса Салим - 5,5 т., Денислав Иванов - 5 т., Яна Блажева - 4 т. За съжаление трябва да отбележим трагичното състояние на детския шах в Трявна, до което отново се стигна поради липсата на сериозна заинтересованост от страна на деца и родители.

 

Третият турнир бе 7-то Открито градско първенство по блиц, в което взеха участие 14 състезатели. Първи с 6,5 точки стана отново Емил Петков, а втори с 6 точки се нареди Борислав Атанасов, председател на ШК "Орловец 1997", Габрово. Третото място, 4,5 точки, бе огромната изненада на турнира. Тревненският шахматист Недко Недев с добра игра и късмет разби наложилата се през последното десетилетие хегемония и стана Градски първенец по блиц на Трявна. Среброто остана за Петър Христов, а Ивайло Белев взе за втори път бронз.

 

ШК "Трявна-2001"Новини

Изложба "Реализирана спонтанност" на Ива Съйкова

До 5-ти януари в галерия „Гъбенски“

Повече

В Трявна бе осветен храм „Св. Никола"

В деня, в който почитаме Свети Никола

Повече

Жена от Трявна е измамена по телефона

Жена на 53 години от Трявна

Повече

Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата

От 6 до 16 декември се провежда четвъртото издание на кинопанорамата

Повече

Прекъсвания на електрозахранването през декември

В периода 03.12.2018 г. - 21.12.2018 г.

Повече

Измамнически обаждания към хотелиери и собственици на къщи за гости

През последните дни на собственици

Повече

Всички новини

Пълен списък на публикуваните новини

Към новините

Още новини, както и решенията на Общински съвет Трявна можете да намерите в портала на Трявна

http://www.gotryavna.bg

Към портала