Трявна лого

"Емко" си върна спрените договори срещу 6 млн. лв.

10-10-2017

 

Проблемът с договорите на частното оръжейно предприятие "Емко", чието изпълнение държавата прекъсна, отнемайки лиценза на предприятието, е решен в полза на всички страни. Компанията ще продължи да изпълнява всички, сключени от нея договори, работниците ще получават заплатите си, а държавният оръжеен посредник "Кинтекс" ще получи близо 6 млн. лв. допълнително от производителя, се разбра от думите им.

 

Това се разбра от изявления на собственика Емилиян Гебрев, министъра на икономиката Емил Караниколов и премиера Бойко Борисов пред медиите.

 

Премиерът съобщи, че "държавата ще вземе близо 6 млн. повече пари" и че е разрешил да работят заедно частните и държавните фирми, защото за радост има поръчки към тях, а и и двете форми на собственост "са ни еднакво мили".

 

Министърът на икономиката уточни, че е постигнато споразумение за възстановяване на договорите на "Емко" в пълния им размер. "Благодарение на г-н Гебрев и "Кинтекс" спечели немалък процент", каза той. Гебрев допълни: "Държавата застана зад гърба ни. Днес е един много хубав ден. Жалко, че така късно настъпи и жалко, че в последния момент се обърнахме към премиера за помощ. Всичко беше проверено от негова страна, всичко беше уточнено заедно с министъра на икономиката. Взе се правилното решение за нашата страна като цяло, което означава да запазим нашия имидж на България на външните пазари."

 

Видях грешка и при Гебрев, и при "Кинтекс", и в Министерството на икономиката, каза Борисов по повод отнемането на лиценза на дружеството и предаването на един от договорите за изпълнение на държавните ВМЗ. Днес Караниколов съобщи, че ще има работа и договори и за сопотските заводи.

 

Премиерът се възмути, че някои политици "се накачулиха на протестите, за да се покажат по телевизията", защото желанието им е "да се впият в някакъв процес".

 

Той съобщи, че тази вечер му предстои среща с представители на руската "Росатом", с която да обсъдят бъдещето на оборудването за АЕЦ "Белене", което България плати на Русия, но все още не е решила как да използва.

 

"Три милиарда български лева са изсипани там на Дунава и ние трябва да мислим какво да правим. За мен не е малко", каза Борисов и допълни, че целта е да има полза за държавата.

 

Източник: dnevnik.bg

 

УСПЯХМЕ!!! РАЗУМЪТ НАДДЕЛЯ СКЪПИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ! Според министър Караниколов!!! "От днес започва работата със споразумение за възстановяване на всички прекратени договори на Кинтекс с ЕМКО!!!* Протестът за утре е прекратен!!! Не знам, но за нас това е ПОБЕДА!!! Това бяха нашите справедливи искания и те са на път да бъдат решени!!!! Това се постигна благодарение на диалога, благодарение на разума между ръководството на нашата фирма, на Министерството, на Кинтекс и разбира се на Премиера!!! Това се постигна и благодарение на всички колеги от Трявна, Монтана и последните протести и на Русе!!! Благодарим Ви колеги! Ръководството на фирмата, Директорите на обособените производства и работниците и служителите бяхме като един юмрук!!! Така се кове победата!!! Благодарим и на медиите и на всички честни български граждани, които застанаха зад нас! Благодарим искрено!!! Единството винаги води до ПОБЕДА!!!! От утре продължаваме това,което можем да работим качествено и отговорно!!!! Протестите не ни бяха хоби, а начин и средство да отстояваме справедливите си искания! Е, УСПЯХМЕ!!!! Защитихме си работата и хлябът!

 

Това каза на брифинг в Министерски съвет собственикът на "Емко" Емелиян Гебрев. Той обясни, че се е стигнало до съгласие да не се руши повече авторитета на страната в очите на чуждестранните инвеститори.

 

Източник: Frognews.bgНовини

Днес се открива изложба базар на НГПИ „Тревненска школа”

През 2017 година наградата

Повече

110 години след обявяването на Независимостта търновци ще посрещнат Фердинанд и правителството на Малинов с възстановка

След възстановката ретро влакът ще потегли за Трявна

Повече

Четвърто издание на национален събор "На Белица на хорото"

Днес над 450 участника на 43 колектива от 19 общини

Повече

ІV-ти национален фолклорен фестивал „Надиграване с Балкани”

Покана

Повече

Ремонти на четири улици в Трявна

Въведена е временна организация на движението

Повече

Прекъсвания на електрозахранването

През първата половина на месец август

Повече

Възможност за плащания чрез карти, издадени от банки извън България

От Областна дирекция на МВР-Габрово

Повече

Измамнически обаждания към хотелиери и собственици на къщи за гости

През последните дни на собственици

Повече

Всички новини

Пълен списък на публикуваните новини

Към новините

Още новини, както и решенията на Общински съвет Трявна можете да намерите в портала на Трявна

http://www.gotryavna.bg

Към портала