Трявна лого

Връчиха договорите на първите фирми, спечелили финансиране от МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”

28-06-2019

 

МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана” направи пред обществеността първата си сериозна заявка за успешно свършена работа. Четири фирми получиха одобрените си проекти на официална церемония в ресторанта на хотел „Кентавър”. Когато става въпрос за дейността на местните инициативни групи, събитие от такъв характер се провежда за първи път в България. 

Собственици, управители, изпълнителни директори на дружествата, чиито проектни предложения печелят финансиране, общественици от Дряново и Трявна, медии, кметът на Дряново инж. Мирослав Семов – председател на Колективния управителен орган на МИГ-а, екипът на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана” взеха участие в официалната церемония. 

 

„Да подкрепиш бизнеса е най-важното нещо за едно населено място. Когато има работещ бизнес, е много по-лесна успешната реализация на останалите политики – например в областта на образованието и здравеопазването”, бе отчетено в началото на церемонията.

 

Кметът на Дряново инж. Мирослав Семов – председател на Колективния управителен орган на МИГ-а заяви в официално обръщение към присъстващите на церемонията, че това е един от най-щастливите мигове през двата му управленски мандата.

Той отправи специална благодарност към Трявна и към кмета Дончо Захариев за съвместната работа. Семов отчете ролята на общинските съветници, подкрепили идеята за създаване на МИГ-а и на представителите на фирмите, спечелили проектно финансиране.
 
„Направихме нещо повече от очакваното, за да стигнем до този момент и да имаме щастието да връчим първите договори. Искам да благодаря на всички, които имат отношение към създаването и функционирането на МИГ-а. Особено съм щастлив, че тук присъстват представителите на фирмите, спечелили финансиране. Искам да им честитим това заслужено признание, да им пожелаем с техниката, която закупят да повишат капацитета на производството си. Ние сме горди, че вие сте първите лястовици, донесли пролетта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, каза Мирослав Семов.
 
Румен Радев, президент на тревненската фирма „Елит Стил” ЕООД първи получи договора си. В „Подобряване на производствения капацитет в „Елит Стил” ЕООД” ще бъдат вложени 389 991, 90 лв., от които собственото финансиране е 38 999, 10 лв. 

 

„Участвам в много програми, но Местната инициативна група е първата организация, с която нещата се случват много плавно. Това за нас – представителите на бизнеса, е добре. Кандидатствахме за високопроизводителни машини, които на този етап не бяха по възможностите ни да ги закупим. С разширяване на дейността с чуждестранни партньори нараснаха изискванията към качеството на работата ни. Благодарение на този проект, това ще се случи.”
 
„Дони Стайл” ЕООД ще бъде финансирана с 254 452 лева, 55 750 лева е собственото съфинансиране. Управителят Доника Киселкова благодари за възможността да се спечели финансиране, което да се използва за закупуване на нова техника. Това ще даде възможност за модернизация и надграждане на дружеството. 

 

Финансирането на „А и Г Казакови” ООД е в размер на 346 723, 79 лв. Дружеството ще вложи собствени 34 672, 38 лв. От „А и Г Казакови” ООД ще закупят и въведат в експлоатация съвременно оборудване от висок клас, което се характеризира с голяма производителност. Освен това, топлинните загуби в производствения цех на предприятието ще бъдат значително намалени, а възможностите за съхранение на готовата продукция – подобрени. 

 

 

Представителят на фирмата Георги Казаков отчете ролята на спечеления проект за повишаване на експортния потенциал на дружеството. Той благодари на всяка от страните, които имат роля в процеса на финансиране чрез проекти към МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана” и пожела на останалите: „На добър час в реализацията на проектите”.
 
От Дания в церемонията се включиха представители на ръководството на фирма „Мортали” ООД, както и изпълнителният директор на фирмата Милена Атанасова. Финансирането, което дружеството получава е в размер на 292 768, 20 лв. Собственият принос е 10% от тази сума.

 

 

„Благодаря на МИГ-а за добре свършената работа. Без съдружниците ни, фирмата нямаше да стигне до тук. Преди 10 години започнахме на шега с трима души, а вече сме много повече. Осъзнаваме, че този проект ще ни бъде от полза, но той е и голяма отговорност”, каза Милена Атанасова. 

Участниците в официалната церемония отчетоха важната роля на екипа, който ръководи МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, за да се достигне до етапа на връчване на първите договори на дружествата, спечелили финансиране. 

Източник: dariknews.bgНовини

Поход през Бъзовец до Стената

Тази събота можете да се разходите

Повече

Латино парти на басейна в Трявна

Петък вечер е вашата вечер

Повече

Трявна Арт Фестивал 2019

Заповядайте на третото издание на Трявна Арт Фестивал

Повече

Благотворителен концерт

На поляната пред Хостел „Горски Дом” м. Узана

Повече

Обществено обсъждане на Проект на Насоки за кандидатстване по процедура по ОПНОИР

МИГ "Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана"

Повече

Планови прекъсвания на електрозахранването през втората половина на юли

В периода 15.07.2019 г. - 26.07.2019 г.

Повече

Сдружение "Промяната е в Теб" - Лятна програма 2019

Понеделник - хоротека

Повече

Връчиха договорите на първите фирми, спечелили финансиране от МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”

МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана” направи

Повече

Всички новини

Пълен списък на публикуваните новини

Към новините

Още новини, както и решенията на Общински съвет Трявна можете да намерите в портала на Трявна

http://www.gotryavna.bg

Към портала